2 Aralık 2015 Çarşamba

Eterik Duble - Annie Besant



Eterik Duble

Modern fizik bilimine göre bedendeki tüm kas, hücre ve sinir değişimlerine elektriksel bir aktivite eşlik eder ve muhtemelen bu durum, bedendeki kesintisiz kimyasal değişimlerde de kendini gösterir. Hassas galvanometre cihazlarıyla yapılan titiz incelemeler sonucunda elektriksel aktivitenin varlığı kanıtlanmıştır. Elektriksel faaliyetin olduğu her yerde eter de olmalıdır ve elektriğin mevcut olması, her şeyin içine nüfuz eden ve her şeyi çevreleyen eterin de mevcut olması anlamına gelmektedir. Fiziksel maddenin hiçbir parçacığı bir diğerine temas etmez ama hepsi birden bir eter denizinde yüzer. Batı bilim insanları bu gerçeği ihtiyaç duyulan bir hipotez olarak sunarken doğu bilimlerin durugörürleri gerçek bir gözlem olarak lanse ederler. Çünkü onlar için eter bir masa veya sandalye kadar görünürdedir, fakat onu görmek için normal fiziksel gözden farklı bir gözün işleve sokulması gerekir.

Daha önce de söylediğimiz gibi eter dört türe sahiptir. En süptil olanı son fiziksel atomlardan oluşmuştur (söz konusu atomlar komplike bir yapıya sahip olan kimyanın atomları değildir). “Son atomlar” diyoruz çünkü onları parçaladığınızda astral maddeye dağılmaktadırlar.

Eterik duble, kaba bedenin katı, sıvı ve gaz hallerine nüfuz eden dört tip eterden müteşekkildir. Fiziksel bedenin her bir parçasını eterik bir katmanla kaplamış ve böylece kaba bedenin tam bir kopyası haline gelmiştir. Bir medyum eterik dubleyi net olarak görür. Rengi gri-mordur. Yoğun fiziksel bedenin özelliğine bağlı olarak kaba veya hassastır. Kaba bedenin katı, gaz ve sıvının farklı oranlarından oluşması gibi, dört eter hali de, eterik bedeni daha süptil veya daha kaba olan farklı kombinasyonlardan oluşturabilir. Kaba beden ile onun eterik dublesinin birlikte değişebileceğini belirtmek önemlidir. Gelişmekte olan kişi kaba bedenini arındırmaya niyet edip karar verdiğinde eterik duble bilinçsiz olarak ve ek bir çaba harcamaya gerek kalmadan onu takip eder.

Annie Besant - İnsanın Soy Ağacı&İnsan ve Bedenleri kitabından

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder