17 Ekim 2014 Cuma

Astral Seyahati Öğrenmenin Ne Faydası Var?



Astral Seyahati Öğrenmenin Ne Faydası Var?

Bu soruyla karşılaştığımda, “Bundan fayda mı bekliyorsunuz? Ne olmak istiyorsunuz, büyücü mü, yoksa şifacı mı?” diyerek niyeti yoklamayı seviyorum.

İnsanlar astral seyahati meraktan, işin eğlence tarafından araştırmaya başlıyorlar genelde. Ulaşılmaz gibi görünen bu deneyim gözlerinde büyümekte, neredeyse bir mit haline gelmektedir. Bazı kuşkucular ise astral deneyimlerin varlığını kabul etmekle beraber uyarma gereği duyarlar. İnsanı zihinsel karmaşaya iteceğini, halüsinasyonlara sürükleyeceğini ve neredeyse delirteceğini iddia ederler.

Astral deneyim, her şeyden önce, insanı kendisiyle buluşturan bir deneyimdir. İçinde var olduğundan zerre kadar şüphelenmediği iyi/kötü bir dizi özelliğini, huyunu, yönelimini keşfeder. Kendi çıplak gerçeği ile bu kadar canlı karşılaşabildiği başka bir yer olabilir mi? İnsanlar her şeyi hasır altı etmeyi, çevresinden ve kendi bilincinden saklamayı becerebiliyorlar. Ancak astral gerçeklikte bu beceri hiç de işe yaramaz: orda kral çıplaktır.

İnsanın kendisini değiştirebilmesi için, öncelikle iç bir gözle görmesi gerekir. Bu noktada hiçbir mazeret de ileri süremez; kendini kendine karşı savunmaya geçmesi bile olası değildir. Ruhunda sakladığı yaratıcı ve yok edici güçleri capcanlı, yaşam dolu olarak görür ve bu görü onu tanrıyı anlamaya yaklaştırır.

Astral gerçekliğin bir diğer olanağı, fizik ötesini henüz fiziksel hayattayken tanımaya başlama fırsatıdır. İnsan astral gerçekliğe ne kadar hızla alışır, tanır ve astral bedenini ne denli güçlendirebilirse, fiziksel ölüm sonrasında o kadar kolayca ve açık bilinçle uyanır. (Astral Teknikler ve Beden Dışı Deneyimler kitabından)

2 yorum:

  1. Merhaba Renan,
    Kitabinizi okumadim ama yazmis oldugunuz brief yazida iceriginin neler oldugunu nalyabiliyorum. sorum soyle olucak, cok oz bir sekilde kendi ruhsal degisiminizi belirte bilirmisiniz, eger astral travel yaptiysaniz tabiki. Eger Ingilizce biliyor iseniz, lutfen Malachi Martin"in Hostage to The Devil kitabini okumanizi tafsiye ediyorum

    YanıtlaSil
  2. Çok hoş bir şekilde anlatılmış. Çok teşekkürler.

    YanıtlaSil