20 Ocak 2014 Pazartesi

Sağ ve Sol Algı




İnsanda iki tür algı durumu olduğundan bahsedilebilir. Sağ ve sol algıdan. Onları kısa bir örnekle açıklamadan önce, algıyı beynin sağ ve sol lobuna göre değil, enerji bedenin yönüne göre ele aldığımızı belirtmeliyim. Sağ yön (sağ el olarak da bilinir), düşünen, mantıksal, akılcı yanıdır insanın. Sağcı algı ve yol, tüm meseleleri doğrusal mantıkta ve sebep-sonuç bağlamında görür. Sol algı ve sol (el) yolu ise tam tersine doğrusal, mantıksal olmayan, irrasyonel yoldur; hissi algılar ve sezgiler ön plandadır. Aradaki farkı daha iyi anlamak için örnek verelim: Bir annenin, oğlunun başına bir şey geldiğini haber veren bir telefon aldığını farz edelim. Sağ yönle bu anne şöyle davranır:

Telefon çalar, anne gayet sakin olarak ahizeyi kaldırır. Kaza haberini aldığında buna hazırlıksız olan kadın korkuyla ani bir şok geçirir. Kendini toparladığında art arda sorular sormaya başlar. “Yaralı mı? Şimdi nerede? Ne oldu? Hastanede mi?” Bu gibi sorularla oğlunun durumunu anlamaya çalışır, çünkü sağlığı konusunda hiçbir önsezi ve sezgisi yoktur. Aynı kadın sol algı yönünü kullanıyor olsaydı, davranışı çok daha farklı olacaktı:

O sabah, daha oğlu evden çıkmadan önce onun güvenliği konusunda garip bir huzursuzluk ve kaygı hisseder. Bu kötü hissiyatı için mantıksal hiçbir gerekçe olmadığı halde, ondan bir türlü kurtulamaz. İlerleyen saatlerde kaygı artar ve negatif hissiyat onu başka hiçbir şey düşünemeyecek kadar ele geçirir. Aniden içinde garip bir sancı hisseder, midesi bulanır ve kasılır gibi olur ve bunun oğlu ile ilgili olduğunu bilir. Ani bir refleksle telefona doğru gider. Henüz ahizeye uzanmamışken, telefon çalar. Sırtında garip, soğuk bir enerji gezmektedir. Telefonu kaldırır ve karşıdaki ses daha olan biteni anlatmamışken kadın, oğlunun iyi ve güvende olduğunu sezer ve bir derece rahatlar. Oğlu bir kaza geçirmiş, fakat kaza şoku haricinde ciddi bir yaralanma söz konusu değildir. Anne, kendisine kaza haberi henüz açıklanmamışken bunu hissetmiştir.

4 yorum:

  1. Teşekkürler ve blogunuz hayırlı olsun.

    YanıtlaSil
  2. http://www.internethaber.com/aziz-sancar-5-tl-uzerindeki-dna-hatali-1595187h.htm

    5 lirada bir terslik yok!
    kimileri sevgili sancar ın gördğü gibi kimleri ise:
    5 lira varsa çıkarıp bakın lütfen.
    sağ yandaki el, avuç içi dışa bakan sağ değil, bu bir avuç içi yüzümüze bakan sol el!
    eee, dna da buna uygun, bu bir sol el dna sı!
    arife tarif edildi.

    YanıtlaSil
  3. Garman'dan gümüşüm, 8 yıl önce çocuğum olmadan evlendim, çaresizce bir çözüm arıyordum çünkü doktor hamile kalamayacağımı söyledi ama bir arkadaşım beni Dr white adında bir büyü tekerine yönlendirdi ve ben ona sorunlarımı anlattı ve 12 gün içinde her şeyin yoluna gireceğine söz verdi, bana bazı talimatlar verdi ve hepsini mükemmel yaptım, test için hastaneye gittim ve 1 haftalık hamile olduğumu doğruladılar ve şimdi hamileyim. benim güzel oğlum ve benim de şu an bir hamileliğim daha var hepinize teşekkürler Dr beyaz her türlü çözüm için kendisine ulaşın

    1) Ex'inizi iade etmek istiyorsanız.
    2) Hamile kalmak için büyü istiyorsanız.
    3) düşük yapmayı durdurmak istiyorsanız.
    4) Biri tarafından sevilmek istiyorsanız.
    5) Her türlü hastalığı veya hastalığı tedavi etmek için büyü.
    Ve diğerleri.
    o en iyisi ve çok doğru. wightmagicmaster@gmail.com. WhatsApp:+17168691327

    YanıtlaSil