2 Ocak 2014 Perşembe

Ölümsüz Kont Saint Jermen



Ölümsüz Kont Saint Germain

Saint Jermen ilk olarak 1710 yılında görünür. Jan-Philip Ramo ismindeki genç besteci ve markiz Georgia onu 40-45 yaş civarında etkileyici bir erkek olarak tarif ederler.

1737 ve 1742 yılları arasında Kont, kıymetli taşlar hakkındaki bilgisinin büyük kısmını edineceği İran şahının sarayında geçirir. 1743 senesinde XV Ludovig’in yanında görünür; büyük serveti ve simya bilgisi ile ünlenir. Felsefe taşını bulduğunu, Himalayaları gezdiğini ve orada “her şeyi bilen insanlar” ile tanıştığını ve kıymetsiz madenleri elmasa dönüştürebildiğini iddia eder. Garip özgeçmişine uzaya çıkıp kendi etrafında dolaşan gezegenler gördüğünü ve hatta dünyaların ayakları altında olduğunu; Mısır piramitlerinde eğitime tabi tutulduğunu ilave eder. Zaman içinde yolculuk yapabildiğini ve istem dışı olarak kendini başka ülkelerde bulduğunu iddia eder.

Kehanet yeteneği vardır. Gelecekte yapılacak keşiflere dair bilgiler verir. Ansızın görünmez olabileceği ve istediği bir yerde bedenlenebileceği de iddiaları arasındadır.

1745-46 yılları arasında Kont Viana sarayında ikamet eder. Onu tanıyanlar çok eğlenceli, hoş bir insan olduğunu, birkaç Avrupa dili konuşabildiğini, ayrıca Arapça bildiğini, keman ve piyano çaldığını ve büyük bir servete sahip olduğunu anlatırlar.

1747 ile 1756 arasında iki defa Hindistan’a seyahat eder. 1960 yılında kendisine verilen elmasları büyütüp çoğaltarak saray çevresinde büyük bir üne kavuşur. Artık 70 yaşında gelen markiz Georgia kendisiyle karşılaştığında, Kont’un hiç yaşlanmadığını görerek şaşkınlık geçirecektir.

1960 yılında madam Hose onu şu şekilde tarif edecektir: “Ellili yaşlarda birine benziyor. Ne zayıf ne de şişman, çok ince davranış sahibi, zeki, basit ama zevkli giyinen biri…” Madam onu ilk gördüğü zamanı Vendeki’te 1710 yılı olarak hatırlıyor ve o zamanlarda isminin Markus Baleti olduğunu anlatıyor.

1762’de Volter hakkında şu cümleleri yazıyor: “Dünyanın sırrının sadece Sain Jermen ismindeki bir adam tarafından bilindiği söyleniyor… O her şeyi bilen ölümsüz bir erkek.”

XV. Ludovig’in ölümünden sonra Maria Anoanet’i hakkındaki komploya ilişkin boşuna ikaz etmeye çalışan Kont, Almanya’a taşınır.

15 şubat tarihinde, hakkındaki ölüm söylentilerini boşa çıkararak Wilhelmsbad’da düzenlenen büyük bir okült toplantısına katılır. Beraberinde ünlü İtalyan simyacı Cagliostro ve ondan da ünlü olan Viana hekimi, hipnotizmanın babası olan Mesmer vardır.

Maria Antoanet’in ölüm günü ve saatini kehanet eder. Kraliçe, kontun “ruhsal bedeni” ile hücresine geldiğini ve öteki hayatın güzelliği konusunda ona güven ve inanç aşıladığını paylaşır. 

1820 yılında, yani resmi ölümünden 52 yıl sonra Karl von Hesen-Casel’in cenaze töreninde birçok kişi tarafından görünüp tanınır.

Son olarak ünlü teosof dr. Ani Besant, Kont ile 1896 yılında ilk kez olmak üzere karşılaştığını açıklar.

3 yorum:

  1. Saint Germain kontu hala yaşıyormu sizce? Bir kitapta okumuştum Saint Germain kontu 12 zaman yolcusunun kanlarını toplayarak ölümsüz olup dünyaya hükmetmeye çalışıyordu. Sanırım kitabım doğru söylüyor.

    YanıtlaSil
  2. Ve dünyaya henüz hükmedilmediğine göre Saint Germain kontu hala yaşıyor ve bu konu hakkında çalışıyor olabilir?

    YanıtlaSil
  3. bende yakut kırmızısı serisinden geliyorum

    YanıtlaSil