19 Kasım 2015 Perşembe

Beyaz Kardeşlik Öğretisi - Helena Roerich



Enteresandır, yüzyılın kâhini Vanga, Beyaz Kardeşlik Öğretisi ile ilgili bir kehanette bulunmuştur. Konunun eksik kalmaması açısından hem bu kehanetle, hem teosofinin kurucusu Helena Blavatsy’nin Kardeşliğe üye olan üstatlardan (mahatmalardan) edindiği bilgiler iddiası ile ilgili çok kısa bir bilgi verelim. Kehanet aynen şöyledir:

Bir gün yeryüzünden tüm dinler silinecek! Sadece Beyaz Kardeşliğin öğretisi kalacak. Beyaz bir renk gibi dünyayı saracak ve insanların kurtuluşu olacak. Yeni öğreti Rusya'dan gelecek. Ruhsal arınmaya ulaşacak olan ilk ülke budur. Ve buradan öğreti tüm dünyaya yayılacak. Bu 20 yıl sonra olacak. Fakat 20 yıl sonra ilk meyvelerini toplayacaksınız.

Eski bir Hint öğretisi vardır - Beyaz Kardeşliğin öğretisi. Bütün dünyaya yayılacak, yeni kitaplara yazacaklar ve dünyadaki herkes bu öğretiyi okuyacak. Kitabın adı Ateş İncili olacak. (Sidorov, V.Ludmila ve Vanga, 1975)

Vanga'nın bahsettiği öğreti, Thomas Edison'un da bağlı bulunduğu, Helena Blavatsky'nin 7 yıllık Tibet seyahati sonrasında New York'ta kurduğu Teosofi Topluluğu'nun ezoterik kaynaklı öğretisidir. Öğretinin ana felsefesi Blavatsky'nin (1831 Rusya - 1891 İngiltere) "Gerçekten daha üstün bir din yoktur." sözleriyle özetlenir.

Beyaz Kardeşlik topluluğunun amacı, ezoterik felsefenin öğrenilmesi, dünyaya yayılması, bu yolla kainatın "görünmeyen" yönüne ulaşılması ve eğer varsa oradaki varlığın anlamının çözülmesi, bizimle olan ilişkisinin anlaşılmasıdır. Topluluk hiçbir şekilde dogmalardan etkilenmemiştir, etkilemeyecektir; bir dini inancı yayma amacı kesinlikle yoktur. Tek bir hedefi vardır: Gerçeğin üstünlüğüne inanç ve onu bulmaya ve yaymaya olan bağlılık. Din, mezhep, dil, ırk, yaş, cinsiyet farkı gözetilmez. Bu bağlamda Helena Blavatsky tüm dinlerin kaynağı olan eski ezoterik bilgileri ortaya ilk, değişmemiş şekliyle ortaya çıkarmayı amaç edinerek çeşitli kitaplar çıkarmıştır. Eski öğretinin yayılım ve gelişmesini konu eden "İsis Unveiled" adlı kitabı yayınlamıştır. Yine en popüler eserlerinden "Gizli Doktrin"(The Secret Doctrine) adlı kitabında, evren ve insanın evrimi hakkında değişik görüşler dile getirmiştir. Yeni bir öğreti getirmediği görüşünü savunan Blavatsky, eserleri için de doğulu üstatlardan - Mahatmalar'dan yardım almıştır. Bu üstatların Şambala adındaki gizemli topluluğa dâhil olduğu konusunda ciddi iddialar var.

Şambala Efsanesi

Şambala, çoğu efsanede yeri Himalayalar olarak gösterilen gizli bir bölgedir. Bazı yerlerde ona Agarta da denilmiştir. Çin, Rus ve Tibet efsanelerinde, süper-insanların yaşadığı bir yer olarak betimlenmiştir. Kadim Budist yazıtlarda ezoterizmin kaynağı olduğundan söz edilmiştir. Şambala’nın jeografik konumu ile ilgili çeşitli mitler var. Çinliler Kunlon dağını, Yakındoğu öğretileri ise Altayları işaret ediyorlar....


(Şambala-Üstatların İzinde kitabından)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder